HIJAMA

Hijama, ook wel bekend als cupping therapie, is een traditionele geneeswijze waarbij vacuüm wordt gecreëerd op de huid door het plaatsen van glazen of plastic cups. Dit vacuüm trekt de huid en het onderliggende spierweefsel omhoog in de cup. Het wordt vaak gebruikt voor pijnverlichting, het bevorderen van de bloedcirculatie, ontspanning en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Dry Cupping​

Natuurlijke verlichting en revitalisatie wachten op jou met Dry-Cupping! Ervaar de weldaad van deze milde behandeling, die strategisch geplaatste cups gebruikt zonder de huid te doorboren. Verbeterde bloedcirculatie en diepe ontspanning, zonder de noodzaak van bloedafname. 

Wet Cupping​

Dat is een uitstekende beschrijving van de diepgaande effecten van Hijama en cupping! Deze traditionele praktijken richten zich inderdaad op het bevorderen van de circulatie van energie, bloed en andere lichaamsvloeistoffen, wat kan leiden tot verbeterde gezondheid en welzijn.

Niet bij oude mensen, over het algemeen geldt niet bij mensen van 70 jaar en kinderen jonger dan 15, verder dient er per individueel geval te kijken naar de staat van gezondheid van de persoon.

Voordat de haajim iemand behandelt, vraagt hij eerst wat info over de patient, de info bestaat uit:

  • Medicijngebruik, Hijama kan gevaarlijk zijn bij personen die bloedverdunners gebruiken, en ook mensen die stollingsmiddelen toegediend krijgen.
  • Medische toestand en klachten, zo kan de hajaam de plekken uitkiezen waarop Hijama wordt gedaan.
  • Lichamelijke gesteldheid, is de patiënt zeer zwak, dan kan men afzien van Hijama.

Voor elke patiënt afhankelijk van zijn klachten en kracht worden er punten uitgekozen om Hijama te doen, elke aandoening of klacht heeft zijn plek of combinatie van plekken.

Wat is Hijama?

Het woord “hijama” is afgeleid van “hajm” wat “zuigen” betekent. Hijama is een therapeutisch proces voor het verwijderen van onrein bloed (dode bloedcellen) uit het lichaam. Hijama is een alternatieve geneesmethode waarbij wordt gewerkt met een cup welke geplaatst wordt op bepaalde punten van je lichaam. Door op deze punten een klein aantal sneetjes aan te brengen, wordt er middels een pompje het lucht uit de cup gezogen waardoor er een negatieve druk ontstaat. Door deze negatieve druk, komt het overbelaste (onreine)bloed eruit. Deze geneesmethode wordt al duizenden jaren succesvol door de Chinezen en Arabieren toegepast. 

Investeer in je lichaam

Wilt u meer informatie over een behandeling of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op:

+31 6 44 07 19 07